中间图

Or
阅读RC-9496 (第3/6题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:2m23s,平均正确率:28.2% 添加做题笔记

All the cells in a particular plant start out with the same complement of genes. How then can these cells differentiate and form structures as different as roots, stems, leaves, and fruits? The answer is that only a small subset of the genes in a particular kind of cell are expressed, or turned on, at a given time. This is accomplished by a complex system of chemical messengers that in plants include hormones and other regulatory molecules. Five major hormones have been identified: auxin, abscisic acid, cytokinin, ethylene, and gibberellin. Studies of plants have now identified a new class of regulatory molecules called oligosaccharins.

Unlike the oligosaccharins, the five well-known plant hormones are pleiotropic rather than specific; that is, each has more than one effect on the growth and development of plants. The five have so many simultaneous effects that they are not very useful in artificially controlling the growth of crops. Auxin, for instance, stimulates the rate of cell elongation, causes shoots to grow up and roots to grow down, and inhibits the growth of lateral shoots. Auxin also causes the plant to develop a vascular system, to form lateral roots, and to produce ethylene.

The pleiotropy of the five well-studied plant hormones is somewhat analogous to that of certain hormones in animals. For example, hormones from the hypothalamus in the brain stimulate the anterior lobe of the pituitary gland to synthesize and release many different hormones, one of which stimulates the release of hormones from the adrenal cortex. These hormones have specific effects on target organs all over the body. One hormone stimulates the thyroid gland, for example, another the ovarian follicle cells, and so forth. In other words, there is a hierarchy of hormones.Such a hierarchy may also exist in plants. Oligosaccharins are fragments of the cell wall released by enzymes: different enzymes release different oligosaccharins. There are indications that pleiotropic plant hormones may actually function by activating the enzymes that release these other, more specific chemical messengers from the cell wall.

The passage suggests that which of the following is a function likely to be performed by an oligosaccharin?

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友lysBSeTJ提供。更多GMAT题目请

网友解析

当前版本由 yan****iluo113 更新于2015-11-12 15:39:46感谢由 yan****iluo113 对此题目的解答所做出的贡献。
从文中第四段可知,ol是more specific chemical messengers from the cell wall,因此要选择一个传递出specific意思的选项
A正确,表达出了ol对植物所产生的specific的效果
B错误,没有表达specific的意思
C错误,该选项描述的是pleiotropic plant hormones的功能
D错误,没有表达specific的意思
E错误,没有表达specific的意思


按钮 我有更好的解析
按钮 我有更好的解析

题目讨论 (如果对题目有任何的疑惑,欢迎在这里提出来,大家会帮你解答的哦~)
总回复图标 发表讨论

  • 用户头像

    大树啊呀

    这答案还能再扯一点吗?后台审核的工作人员可以认真一点吗?
    6楼  | 2018-11-16 12:06:21 回复
  • 用户头像

    饭坨坨

    这个题目解析好迷,还是网友的解释看得懂一些……
    5楼  | 2018-02-07 18:15:44 回复
  • 用户头像

    nmbdy

    没有看到第一段有OL 是因为没有好好读第一段的最后一句
    所以段首和段尾都必须以提出SVO的方式好好读
    
    其次 OL有两处定位 没有一处被推翻 所以必须两处定位都看 加以结合而选答案
    在两处定位以外的都是无关 
    
    此题中
    A stimulate cell to become root system 刚好和第一段的三句话below结合可以推出
    How then can these cells differentiate and form structures as different as roots, stems, leaves, and fruits? 
    This is accomplished by a complex system of chemical messengers that in plants include hormones and other regulatory molecules. 
    Studies of plants have now identified a new class of regulatory molecules called oligosaccharins.
    Bproduce other OL 未提及 排除
    Cactivate enzymes that release specific chemical  是H的作用 文意不符 排除
    Dduplicate 未提及 排除
    E multiple effects 层次未提及 排除
    4楼  | 2017-11-04 10:53:44 回复
  • 用户头像

    杀鸡大业

    There are indications that pleiotropic plant hormones may actually function by activating the enzymes that release these other, more specific chemical messengers from the cell wall.
    硬生生看成pleiotropic 的功能~太粗心鸟。
    3楼  | 2017-10-06 19:49:02 回复
  • 用户头像

    KK立志71党

    选A,还可以从第一段问题入手,How then can these cells differentiate and form structures as different as roots, stems, leaves, and fruits? This is accomplished by hormone and regulatory molecules(就是oligosaaccharines) 所以ol这个东西可以促进形成一个具体的植物器官。
    B错,没有说ol产生ol
    C错,那是hormone的功能
    D错,没有提到复制
    E错,ol的功能是specific的
    2楼  | 2017-07-29 14:56:16 回复
    • 评论用户头像
      天真麒麟猫: 同意应该定位在第一段,定位到最后一段反倒会被别的选项迷惑吧。。

      2018-09-13 22:26:56 回复

    •  
  • 用户头像

    xiaoyi

    pleiotropic plant hormones
    1楼  | 2017-02-20 21:59:24 回复
    提交
    标题图

    微信公众号:LGclub

    微信图

    Lindy老师:2095453331

    二维码
    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    加载图片
    网络异常