中间图

Or
icon
OG20官方指南,建议同学们刷3遍。第一遍做题了解题型和考点,第二遍精刷,第三遍集中解决疑难问题。建议考生第一遍刷题采用官方正版纸质书籍,若遇到疑难问题,欢迎在此专区查阅解析,提供解析,参与题目讨论,与所有考生一起解决疑难问题。
阅读RC-16821 (第2/5题) Time Cost00:00
收藏
该题平均耗时:1m19s,平均正确率:54.4%

建议使用官方纸质指南,查看对照完整题目

Linda Kerber argued in the mid-1980s that after the American Revolution (1775–1783), an ideology of “republican motherhood” resulted in a surge of educational opportunities for women in the United States. Kerber maintained that the leaders of the new nation wanted women to be educated in order to raise politically virtuous sons. A virtuous citizenry was considered essential to the success of the country’s republican form of government; virtue was to be instilled not only by churches and schools, but by families, where the mother’s role was crucial. Thus, according to Kerber, motherhood became pivotal to the fate of the republic, providing justification for an unprecedented attention to female education.

Introduction of the “republican motherhood” thesis dramatically changed historiography. Prior to Kerber’s work, educational historians barely mentioned women and girls; Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception. Examining newspaper advertisements for academies, Woody found that educational opportunities increased for both girls and boys around 1750. Pointing to “An Essay on Woman” (1753) as reflecting a shift in view, Woody also claimed that practical education for females had many advocates before the Revolution. Woody’s evidence challenges the notion that the Revolution changed attitudes regarding female education, although it may have accelerated earlier trends. Historians’ reliance on Kerber’s “republican motherhood” thesis may have obscured the presence of these trends, making it difficult to determine to what extent the Revolution really changed women’s lives.

【OG20-P424-521题】

According to the passage, within the field of educational history, Thomas Woody's 1929 work was

  • 分析A选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析B选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析C选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析D选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
  • 分析E选项
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
该题目由网友Sg1iBOs提供。更多GMAT题目请
暂无雷哥网文字解析
当前版本由 L_ring 更新于2018-09-12 14:51:46 感谢由 L_ring 对此题目的解答所做出的贡献。

根据题干定位到Prior to Kerber's work, educational historians barely mentioned women and girls; Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception. Examining newspaper advertisements for academies, Woody found that educational opportunities increased for both girls and boys around 1750.由文章可知,Kerber之前的作品很少提及女性和女孩,而Woody的不同点就在于他发现了教育机会对男孩和女孩都得到了提升,所以 Woody的研究重点在于女孩的教育机会得到提升。

A选项,没有突出Woody研究的重点,education 和girl都没提到,所以不正确。

B选项,Woody是在对比改革前后对女孩教育态度的转变,不能说只关注了改革前的一段时期。

C选项,文章未提及。

D,并没有说他的观点有争议。

E,atypical就约等于unusual,不同寻常在检验了女孩的教育,这也是Woody研究的重点所在。选 E


题目讨论 8条评论)

用户头像
提交
  • 用户头像

    keyi

    定位在第二段:Prior to Kerber's work, educational historians barely mentioned women and girls; Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception. 
    注意读题!!
    题目重点在within the field of educational history,而定位句子的重点在Prior to Kerber's work,那么聚焦的点就在 educational historians barely mentioned women and girls这一处,而与Keber的work内容无关。
    B选项其实只是说Woddy聚焦了period before the American Revolution,其实是与Kerber’s work相比的exception,跟题目的讨论范畴无关了。换一个角度看,所有Prior to Kerber's work时期的作品应该全都是concentrated on the period before the American Revolution,所以W的也称不上exceptional。
    E选项才是真正在的讨论范畴里,而且也是正是原文句子W与”educational historians barely mentioned women and girls“所不同的特别的地方。
    0 0 回复 2021-04-17 21:06:16
  • 用户头像

    Mariposa爱学习

    定位句:Prior to Kerber’s work, educational historians barely mentioned women and girls; Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception.
    TW特别在他注重mention女性教育
    0 0 回复 2020-11-14 14:54:08
  • 用户头像

    你这只猪

    American revolution 前后事件的对比,B选项只是说时间没说事件
    0 0 回复 2020-07-16 11:24:21
  • 用户头像

    emily666

    Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception, exception=atypical,同义
    0 0 回复 2020-05-14 20:47:57
  • 用户头像

    太聪明700

    Prior to Kerber’s work, educational historians barely mentioned women and girls; Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception. 是因为用分号连接这两个句子看出来的吗
    0 0 回复 2020-03-01 22:28:11
  • 用户头像

    agnes0815

    according to还是先定位吧,凭着感觉选了B错了。B是错在文章没有原句来指明 说woody 的作品在关注于战前这方面就是exceptional的  而且B说的也很含糊 concentrate 在 period before American Revolution的什么呢?没有明确的说出来。再者文章已经举例了An Essay on Woman” (1753)as reflecting a shift in view。那么woody就不是唯一一个关注战前女性教育的人。所以这道题还是要定位去“Prior to Kerber’s work, educational historians barely mentioned women and girls; Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception. Examining newspaper advertisements for academies, Woody found that educational opportunities increased for both girls and boys around 1750. ”选出的E吧,但是还是觉得文章里这块说的的确也不是很清楚
    0 0 回复 2019-09-08 18:25:03
    • 评论用户头像

      lsgzq回复agnes0815

      这个可以通过前后衔接的内容比对 选出答案 tw的1929年作品是一个例外,但是这个例外是什么的例外呢?联系前后,前面说到在k之前很少书提到了女性的教育历史,后面说到则是简单论述了tw使用了一个方法去研究,但是丝毫没有对这个方法进行评价。因此这里可以看出这个的例外一定是tw在很少书说到女性教育内容的时候,出了一本说这方面的书。

      0 0 回复 2020-12-01 11:35:44

  • 用户头像

    杀鸡要用宰牛刀

    atypical 非典型性的,在这里是与其他学者比,没有贬义
    1 0 回复 2018-12-04 19:10:41
  • 用户头像

    kshiyu

    定位 Prior to Kerber’s work, educational historians barely mentioned women and girls; Thomas Woody’s 1929 work is the notable exception. Examining newspaper advertisements for academies, Woody found that educational opportunities increased for both girls and boys around 1750.
    
    提到了女孩的教育,女孩的教育也是考察对象之一
    0 0 回复 2018-07-15 11:08:34
    • 手机注册
    • 邮箱注册
    登录>







    关闭图标

    标题图

    • 图标

      知识库学习

      GMAT语法、逻辑、阅读、数学各单项备考知识点学习及测验
    • 图标

      在线做题

      包含GMAT各单项必考知识点题目、OG/PREP/GWD/雷哥讲义题目、难度650/680/700/730题库题目练习及题目解析
    • 图标

      在线模考

      语文套题/数学套题/全套仿真模考,包含GWD/PERP/精选模考等上百套套题模考
    • 图标

      在线测评

      适合5种不同基础的GMAT学员,测评后可自动出具分数报告及复习计划指导
    • 图标

      资料下载

      GMAT必备备考资料下载、鸡精下载、课程课件等免费下载
    • 图标

      课程学习

      注册会员后,可在GMAT课程区,选择免费直播课程及公开课程进行在线学习
    ×
    请你选择你要查看的模考成绩单
    立即开通 暂不开通
    加载图片
    网络异常